• Internetinių testų iššifravimas - šlapimas, kraujas, bendrasis ir biocheminis.
  • Ką reiškia bakterijos ir šlapimas šlapimo analizėje?
  • Kaip suprasti vaiko analizę?
  • MRT analizės savybės
  • Specialūs testai, EKG ir ultragarsas
  • Normos nėštumo metu ir nukrypimų vertės.
Analizių iššifravimas

Daugėja antikūnų prieš tiroperoksidazę - ką tai reiškia?

Antikūnai yra baltymų ir angliavandenių junginiai, kuriuos gamina imuninė sistema patogenų atpažinimui ir pašalinimui. Šios medžiagos gali reaguoti į menkiausius pokyčius, o kai kuriose patologijose jie pradeda svarstyti svetimas medžiagas ir kūno ląsteles.

Analizuojant mikrosominių tiroperoksidazių antikūnų lygį, ankstyvosiose vystymosi stadijose diagnozuojama skydliaukės ar kitų organų patologija.

Turinys

Antikūnai prieš tiroperoksidazę - kas tai yra?

Antikūnai prieš tiroperoksidazę

Skydliaukė (skydliaukės) sukelia gyvybiškai svarbius hormonus tiroksiną ir trijodtironiną, reguliuojančius medžiagų apykaitos procesus.

Skydliaukės peroksidazė (arba TPO) yra pagrindinis jodo turinčių hormonų sintezės fermentas. Jis reikalingas normaliai skydliaukės funkcijai.
Antikūnai prieš TPO yra imunoglobulinai, jie veikia kaip skydliaukės autoimuninių ligų žymeklis.

Jie taip pat vadinami mikrosomomis, ir jie atsiranda, jei imuninė sistema priima skydliaukės ląsteles užsieniečiams. Kraujo patekimas į skydliaukę, šie antikūnai sutrikdo skydliaukės hormonų susidarymą.

Dažniausiai tiroidoksidazės antikūnai labai padidėja skydliaukės ligų atvejais, kurie ilgą laiką neturi ryškių simptomų. Pradiniame etape pasireiškia apatija, nagų ir plaukų būklės pablogėjimas, sausa oda, nervingumas, kurį daugeliui priskiria lėtinis nuovargis ar vitaminų trūkumas.

Vėliau atsiranda hipotenzija, sutrikdomas virškinimas ir veikia reprodukcinė bei raumenų ir kaulų sistemos. Skydliaukės hormonų trūkumas sukelia skydliaukės padidėjimą, kuris daro spaudimą kaimyniniams audiniams ir organams, sukeldamas užkimštumą ir skausmą. Imunitetas į tai reaguoja gamindamas antikūnus prieš TPO.

Tiroperoksidazės antikūnai labai padidėjo - ką tai reiškia?

Jei antikūnai prieš tiroperoksidazę labai padidėja, tai reiškia, kad autoimuninė agresija nukreipta į skydliaukės audinį. Tai stebi:

Asmenims, kuriems nėra sutrikusi organų funkcija, ATTPO (arba ATPO) padidėjimą sukelia kitos ligos, kurios netiesiogiai veikia skydliaukės funkciją:

Didelis antikūnų prieš TPO kiekis gali būti tiek skydliaukės sutrikimų priežastis, tiek pasekmė. ATTPO padidėjimą gali sukelti tam tikri vaistai - ličio arba jodo preparatai, interferonas, amiodaronas, gliukokortikoidai.

Norint nustatyti tiroperoksidazės antikūnus, tiriamas venų kraujo serumas. Jei tokie antikūnai buvo aptikti nėščiajai, analizė turi būti atliekama naujagimiui.

Nedidelis ATTPO lygio nukrypimas nuo normos gali sukelti:

  • operacija skydliaukėje, sužalojimai;
  • emocinis perviršis;
  • ūminės kvėpavimo takų ligos;
  • uždegiminių patologijų pasikartojimas;
  • fizioterapija kakle.

Nepriklausomai nuo priežasties, kodėl padidėja antikūnai prieš tiroperoksidazę, skydliaukės audinys imuninės ląstelės sunaikina dėl atakos, kuri gali sukelti vystymąsi:

  • bazedovoy liga (toksiška gūžys);
  • hipotirozė;
  • tiroiditas (skydliaukės uždegimas);
  • dėl to ateityje kils sunkių metabolinių patologijų.

Antikūnų prieš TPO (tiroperoksidazės), lentelės greitis

Normalaus antikūnų prieš tiroperoksidazę lentelė:

Amžius AT AT iki TPO (u / l)
Iki 50 metų Iki 35
Po 50 metų Iki 100

Su amžiumi vyrauja tendencija didinti antikūnus prieš tiroperoksidazę moterims, kurios ypač pastebimos menopauzės metu ir netrukus prieš jos atsiradimą. Be menopauzės, nėštumas ir žindymas yra labai svarbūs.

Dėl naudojamų bandymų sistemų pobūdžio, ATTP lygio veiklos standartai ir matavimo vienetai įvairiose laboratorijose gali skirtis.

Pavyzdžiui, daugelyje klinikų naudojami vienetai / ml, tokiais atvejais antikūnų lygis laikomas norma, ne daugiau kaip 5,6.

Prie analizės rezultatų pridedamos normų vertės. Tačiau nebūtina įsitraukti į savęs dekodavimą - diagnozuoti patologiją ir tik gydytojas turėtų pasirinkti gydymo režimą.

  • ATPO bandymas leidžia nustatyti autoimunines patologijas kuo anksčiau.

Antikūnai prieš tiroperoksidazę nėštumo metu padidėjo

Antikūnai prieš tiroperoksidazę nėštumo metu Jei moteris turi vaiko, turinčio skydliaukės dydį, arba diagnozuojamas skydliaukės stimuliuojančio hormono (TSH) kiekis, tuomet ATTPD analizė laikoma privaloma. TSH gamina hipofizė ir veikia jodo turinčių hormonų sintezę skydliaukėje, todėl jo padidėjimas gali rodyti paslėptus šio organo darbo sutrikimus.

Paprastai ankstyvaisiais etapais jis turėtų būti mažas ir neviršyti 2 mU / L. Jei jis padidėja kartu su ATTPO padidėjimu, tai rodo hipotirozės atsiradimą.

Padidėjęs antikūnų prieš tiroperoksidazę nėštumo metu gali pakenkti ne tik skydliaukės moters būklei, bet ir negimusio vaiko sveikatai. Taip yra dėl to, kad ATTPO laisvai įveikė placentos barjerą.

Gydymas padidėjusiais antikūnais prieš TPO, vaistais

Padidėja TPO antikūnai, vaistai Aukšti antikūnai prieš tiroperoksidazę pirmiausia rodo hipotirozę - skydliaukės hormonų trūkumą. Vaikai be gydymo gali paskatinti kretinizmą ir suaugusiajam - į myxedema.

Gydymą didėjančiais ATTPO vaistais - hormoniniais preparatais gydytojas skiria po diagnozės. Iš narkotikų vartojo levotiroksiną. Priemonė yra draudžiama ūminiam širdies priepuoliui, skydliaukės hiperfunkcijai, antinksčių nepakankamumui. Jo analogai yra L-tiroksinas ir Eutirox.

L-tiroksinas skiriamas nėščioms moterims, kurių TSH yra didesnis nei 4 mU / l, net jei TPO antikūnai nėra padidėję. Vaisto vartojimas padeda išlaikyti tinkamą skydliaukės funkcionavimą.

Gydymo veiksmingumą parodo ATPO sumažėjimas iki nereikšmingų arba nulinių rodiklių. Po gydymo svarbu reguliariai tirti skydliaukės hormonus ir antikūnus prieš TPO.

Įdomu
Anastasija
2017-06-28 06:31:24
Sveiki, Tamara. Susisiekite su savo endokrinologu kuo greičiau. Tokie skaičiai gali reikšti sunkias ligas, kurias reikia gydyti.
bet
2017-07-06 06:50:08
Aš esu 54 metai, turiu šią tiroperoksidazę 456.1, ką turėčiau daryti
Anastasija
2017-07-20 05:18:17
Sveiki, Meilė. Jūsų pateikti numeriai viršija normalias vertes. Todėl pasitarkite su savo endokrinologu, kad gautumėte tikslesnę diagnozę ir gydymą.
Saatlana
2017-07-20 05:20:59
Sveiki, turiu 87,7 TV / ml blogai? Aš esu 33 metai
Alena Timošenko
2017-08-01 05:09:25
šiandien gavo atsakymus į skydliaukės hormoną ttg-1.04 ir antikūnus a-tpo-350, ką vartoti?
Tatjana Oleynichenko
2017-08-01 05:10:26
Sveiki Mano sesuo buvo išbandyta ir atliko skydliaukės ultragarsą. Anti-TB rodiklis TPO viršija daugiau nei 7 kartus 230 TV / ml. Ji yra 15 metų. 19.8 insulinas, cukrus 5.1. Skydliaukės 21 M3, TSH ir T4 tūris yra normalus. Priėmimo metu gydytojas sakė, kad gydymas nėra, ir nieko negalima padaryti. Ar tai tikrai tiesa? Negalima susisiekti su kitu specialistu. Geriausiu metu kitais metais. Bet staiga praleidžiame laiką.
Anastasija
2017-08-07 04:32:12
Sveiki, Tatjana. Iš tikrųjų, autoimuninis tiroiditas negali būti visiškai išgydytas. Skydliaukės funkcijos šioje stadijoje nėra pažeistos, todėl lieka stebėti savo sesers kūno būklę.
Anastasija
2017-08-07 04:32:26
Sveiki, Alain. Su tokiais rezultatais jums reikia eiti į endokrinologą ir atlikti skydliaukės ultragarsu.
Anastasija
2017-08-07 04:36:20
Sveiki, Svetlana. Šios vertės viršija normą. Tokie rodikliai rodo skydliaukės pažeidimus. Pasikonsultuokite su endokrinologu, kad atliktumėte papildomą tyrimą ir nustatykite tikslią tokio didelio skaičiaus priežastį.
Zoe
2017-08-29 05:55:39
Aš išbandžiau TSH (jautrią) 0,0220, T4 nemokamai 0.99, tiroperzidazės antikūnus 0.43 Ką tai reiškia?
Valentino
2017-08-29 07:11:02
Sveiki Aš esu 62 metų AT-TRO 46.7, mažesnis nei 35,0, ką daryti
Anastasija
2017-09-20 09:36:45
Sveiki, Valentine. Jums reikia atlikti skydliaukės ultragarsą ir pasitarti su endokrinologu tyrimui ir gydymui.
Anastasija
2017-09-20 09:40:50
Sveiki, Zoe. Iš visų rodiklių padidėja tik antikūnai prieš tiroperoksidazę. Pasitarkite su endokrinologu, kad sužinotumėte, ar yra autoimuninė skydliaukės liga. Būkite sveiki.
Viskas grechanov
2017-10-02 05:52:52
Apsauga Aš turiu SRW antikūnų lygį daugiau kaip 1000, tačiau 30 gydytojų nurodo 125 vienetų L-tiroksino. Ir nieko daugiau! Ką daryti ??
Denis
2017-10-02 05:54:42
Geros dienos! Jei manote, kad gydymas atliekamas neteisingai, galite susisiekti su kito miesto klinikos specialistu nemokamai. Jūs turite visas teises tai padaryti.
VLADIMIR
2017-10-02 06:56:16
Sveiki, Vladimiras Mano žmona (62) turi anti-skydliaukės globuliną-5.49 (normalus 0-4.11), tiroperoksidazės-13.1 antikūnus (normalus 0-5,61), insuliną 11,4 (normalus 2,7 10.4). C-peptidas, T3 ir T4 laisvi, tirotropinis hormonas - visi normaliose ribose. Ką tai reiškia ir ką daryti? PS Turiu insuliną 12,5 (63 metai).
Marina
2017-10-10 05:40:54
Aš esu 53 metų amžiaus, o naujausia antikūnų prieš terioperoksidazę analizė parodė <1,0
Vladimiras
2017-10-19 06:10:31
Sveiki Mano žmona 64 vienetais viršijo antikūnų prieš tiroperoksidazę rezultatą. Pasakykite man, ką daryti: prieš 10 metų pašalintas skydliaukės navikas (50%). dabar sveikatos būklė yra daugiau ar mažiau normali. Yra nuovargis, nervingumas, prakaitavimas, kojų silpnumas. Prašome patarti, Ką daryti?
Enze
2017-10-31 05:43:01
Sveiki! Esu 57 metai. Turiu TSH (jautrią) 3.84, T4 (sv) 0.93, T3 (sv) 3,01, Anti-TPO 470.53, nuovargis, nervingumas, silpnumas, maža kūno temperatūra (35,8), jausmas oro trūkumas. Patarkite, ką daryti? Ačiū iš anksto.
Anastasija
2017-11-03 06:12:05
Sveiki Kai kurie rodikliai viršija normalų intervalą ir kalba apie autoimuninę skydliaukės ligą. Pasitarkite su savo endokrinologu. Prieš apsilankant pas gydytoją, eikite per skydliaukės ultragarsą. Palaimink jus!
Marina Chebotareva
2018-01-15 07:34:32
Sveiki Esu 35 metai. Šiuo metu nėščia. Antikūnai prieš tiroperoksidazę 44.9 34 greičiu. Skydliaukės tūris ultragarsu yra 9,9 cm kubas (viršutinė riba). Priešingu atveju viskas yra gerai TSH 1.34. FT4 - 13.9. Mano endokrinologas sakė, kad viskas gerai. Vis dėlto antikūnai prieš tiroperoksidazę kelia nerimą. Jie yra virš normalios. Ką tai reiškia?
gydytojas Daria
2018-02-02 08:15:50
Geros dienos, Marina. Jūs šiek tiek padidėjote šių antikūnų, dažnai tokie rodikliai (esant likusiems atvejams) stebimi naudojant jodo preparatus po ankstesnių infekcijų ar lėtinių ligų.
Xeni nukyan
2018-02-09 07:26:09
Antikūnai prieš mikrosominį tiroperoksidazę 99.99 yra daug 24 metų. gaunamas ???
Agavnik
2018-02-16 08:45:23
Sveiki! Aš esu 29 metai. Turiu antikūnų prieš mikrosominį tiroperoksidazę 618.16 - (0-5.61) Yra nuovargis, nervingumas, silpnumas, oro trūkumo jausmas. Patarkite, ką daryti? Ačiū iš anksto

Informacija pateikiama informacijos ir informacijos tikslais, profesionalus gydytojas turėtų diagnozuoti ir paskirti gydymą. Negalima savarankiškai gydyti. | Kontaktai | Reklamuoti © 2018 „ Medic-Attention.com“ - „Health On-Line“
Kopijavimo medžiagos yra draudžiamos. Redakcinė svetainė - info @ medic-attention.com